sv en

Havana Club Rom

En kubansk cocktail förtjänar Havana Club!

512x256_logo_havana_club.gif

Havana Club

"Art, heritage and excellence"

Havana Club - äkta kubansk rom

Havana Club är den enda kubanska rommen och dess ”Maestros Roneros” är de som säkerställt överlevnaden av Kubas extraordinära tradition av romtillverkning.

Havana Club - sockerrör från Kuba

Havana Club framställs enbart på kubanska sockerrör vilket gör varumärket unikt i världen. Vid den första pressningen erhålls en vacker, mörk nektar. Det är denna nektar, eller melass, som utgör råvaran i kubansk rom. Kubas klimat är helt idealiskt för odling av sockerrör och den kubanska råvaran är den erkänt bästa i hela världen.

Havana Club - rom för kubanska cocktails

På Kuba, Havana Clubs hem, föddes och frodas sensuell dans och medryckande musik. Romcocktails i världsklass – Mojito, Daquiri, Mulata och Cuba Libre. Anledningen är rommens kvalitet, lidelsen och uppfinningsrikedomen hos de lokala bartendrarna. 

Hitta din favoritrom!

www.havana-club.com

Inspiration

Recept - Dryck

Havana Club Daiquiri

Läs mer

Recept - Dryck

Havana Club Cuba Libre

Läs mer

Recept - Dryck

Cuban Mojito

Den 27 oktober 1492 siktar Christopher Columbus Kubas kust, han hänförs av dess skönhet och mystik. Med sig har Columbus sockerrör från Asien som han planterar i Kubas välmående jordmån. Det visar sig att mikroklimatet på Kuba är perfekt för odling av sockerrör och produktionen ökar kraftigt under århundradena. Kubanerna lär sig snabbt att man kan använda sockerrören till att göra alkohol och 1878 slåss dörrarna upp till Havana Clubs destilleri. Resten är en romhistoria utan dess like. Här är receptet på en av världens mest populära romdrinkar.

Läs mer

Recept - Dryck

Cuban Orange Eggnog

Läs mer

Recept - Dryck

Cuba Libre med en twist

Läs mer