sv en

Porträtt - Mat

Anders Karlsson

Pernod Ricard har något så unikt som en riktig personalmatsal. Här arbetar ett gäng passionerade proffs som serverar kreativ och vällagad mat för alla anställda och inte helt sällan för internationella gäster som ofta kommer på besök. Vi har träffat Anders Karlsson som är en av de suveräna kockarna i personalmatsalen på Marieviksgatan 19 i Stockholm.

Anders Karlsson.jpg

Anders Karlsson

Passionerad kock med känsla.

Finalist i Årets Kock

Anders Karlsson är en av de många duktiga kockar som skapar mat-magi i Pernod Ricards personalmatsal. Som kock i en personalmatsal är Anders unik i sitt slag. Utöver att vara otroligt uppskattad bland medarbetare och gäster så har han varit finalist i det svenska mästerskapet i professionell matlagning, tävlingen Årets Kock.

En passionerad kock med känsla

Anders drivs av att skapa god mat och kulinariska upplevelser. Han lagar gärna genuin och rättfram mat på rena, naturliga råvaror. Han älskar långkok och att ta tillvara på allt naturen har att erbjuda. Med sin fantastiska känsla för smaker lyckas han ofta skapa nya, oväntade kombinationer, gärna mer örter han plockat på vägen till arbetet eller från odlingslådorna på Pernod Ricards tak.

Den bästa av personalmatsalar

Maten i lunchmatsalen är en unik förmån som erbjuds Pernod Ricards anställda, samarbetspartners och internationella besökare. Här möts personer från hela världen och Pernod Ricard får med Anders hjälp chansen att ge gästerna det bästa av matintryck från Sverige.   

Text: Mikael Sundström & Katarina Alwin

Foto: Hanna Reuterwall