sv en

Tips - Mat

Valentine med Absolut Elyx och Sophies Canelé

Frankrike är kärlekens land och i år satte vi en fransk twist på Valentine!

Efter macaronen är det dags för caneléen att erövra våra hjärtan. Den karamelliserade ytan och den silkeslena insidan får våra smaklökar att slå dubbelvolter! Precis som med Absolut Elyx är det koppar som ger caneléen dess unika egenskaper. Inför 2015 års Valentines så tog Sophies Canelé fram en speciell Elyx-canelé smaksatt med ros och Absolut Elyx.


En canelé [kanölé] är ett litet bakverk med ursprung från regionen Bordeaux i sydvästra Frankrike. Namnet kommer från den musselformade bakformen av koppar (cuivre cannelé) som den bakas i. Tillverkad av en smet som påminner om crêpes-smet bakas caneléer försiktigt under mycket hög temperatur i små kopparformar. Det yttre skiktet av bakverket är karamelliserat och knaprigt medan det är lyxigt och mjukt inuti. Man kan njuta av en canelé vid alla dagens tillfällen, ungefär på samma sätt som med en chokladbit.


Precis som hos caneléen är det koppar som ger Absolut Elyx dess unika egenskaper. Absolut Elyx tillverkas manuellt i en destilleringsmaskin av koppar från 1929 vilket ger vodkan en naturligt ren smak och silkeslen konsistens som särskiljer sig från andra vodkasorter.


Till Absolut Elyx har enbart naturliga ingredienser använts. Hela produktionskedjan, från att vetet planteras till destillering och slutligen att vodkan tappas på flaska, utförs inom 2,5 mil från Åhus i Skåne. 

 

ELYX MON AMOUR

5 cl Absolyt Elyx

2 cl Lillet Rosé

Dekorera med en blomma.

#absolutelyx

 

Läs mer om Absolut Elyx

Läs mer om Sophies Canelè

Inspiration

Tips - Mat

Valentine med Absolut Elyx och Sophies Canelé

Frankrike är kärlekens land och i år satte vi en fransk twist på Valentine!

Läs mer