sv en

Tips - Event

United Invitations

United Invitations (Invitationsdepartementet) har som mål att sänka trösklarna för oväntade möten, samt främja integration genom att få människor att träffas över en måltid och prata svenska.

RD17 United Invitations folder.jpg

United Invitations - För ett inkluderande samhälle 

Invitationsdepartementet startades av Ebba Åkerman och Lina Makso med den enkla idén att sammanföra personer som talar flytande svenska med nyanlända (som beviljats uppehållstillstånd) och som vill bli bättre på svenska. Målet är att  motverka segregation och främja integration. 

United Invitations - En middagsförmedling

Invitationsdepartementet är en middagsförmedling där svensktalande och svenskstuderande får hjälp att bjuda hem varandra på middag. En middag är alltid gratis, hemma hos någon och sker förutsättningslöst. Alla deltar frivilligt och på eget ansvar.

United Invitations - Alla är välkomna

Alla är välkomna att anmäla sig till att arrangera eller delta på en middag. Anmälan görs via Invitationsdepartementets hemsida. Efter anmälan paras man ihop med sitt sällskap av en Middagsambassadör. Deras jobb är att matcha ihop middagsdeltagare utefter datum, intressen och reseavstånd. 

United Invitations och Pernod Ricard Sweden

Pernod Ricard vill verka för ett inkluderande och välkomnande samhälle utifrån devisen "Lets Live Together, Better". Med utgångspunkt ur denna devis och med inspiration från grundaren Paul Ricards berömda motto "Make a New Friend Every Day" så uppmuntrar Pernod Ricard Sweden Invitationsdepartementets mission och verksamhet. Dels engageras medarbetare privat som själva ordnar eller deltar på middagar, dels har en större träff organiserats.

Pernod Ricard Sweden Responsib'ALL Day 2017

Den 1 juni 2017 möttes anställda på Pernod Ricard Sweden, och nysvenskar inbjudna av Invitationsdepartementet, för alkoholfritt mingel och lunch. "Målsättningen med samarbetet är att lära känna varandra och lägga grunden för fortsatta möten, utbyte och vänskap. Och tillsammans verka för ett mer inkluderande samhälle", säger Mikael Sundström, Sr. Manager Communications, CSR, Public Affairs, Pernod Ricard Sweden.  


Läs mer om Invitationsdepartementet här!

 

 Inspiration

Tips - Event

Prata Om Alkohol

Läs mer

Porträtt - Event

Vänföretag till UNHCR

Läs mer

Tips - Event

Responsible Party främjar måttfullhet

Pernod Ricard vill motverka överkonsumtion av alkohol hos unga vuxna. Som del i denna målsättning genomförs kampanjer och aktiviteter för att påverka attityder och beteenden. I projektet Responsible Party samarbetar Pernod Ricard med Erasmus Student Network (ESN) för att motverka överkonsumtion av alkohol på studentfester. Sedan 2011 har över 300 000 studenter deltagit i projektet.

Läs mer

Tips - Event

Psst Events

Läs mer

Tips - Event

Absolut Alone Together - Poesi i Realtid

Läs mer

Tips - Event

Vatten - världens viktigaste dryck!

Absolut Elyx förenar lyx med ett högre syfte. Utifrån ett starkt engagemang för integritet, kreativitet och hållbarhet så har Absolut Elyx inlett ett samarbete med Water For People. Syftet är öka tillgången av rent vatten, till över 100.000 människor världen över.

Läs mer