sv en

Vodka

Absolut Citron

Absolut Citron lanserades 1988 och produceras, precis som alla medlemmar i Absolut Vodka-familjen, i Åhus. Absolut Citron är gjord endast av naturliga råvaror. Inget socker är tillsatt.

 • Doft

  Ren doft med tydlig karaktär av citron.

 • Smak

  Citron dominerar men även andra citrusfrukter ingår.

 • Land

  Sverige

 • Region

  Skåne

 • Alkoholhalt

  40 %

Absolut Citron är gjord på citrusfrukter. Citron är den som dominerar, men även andra citrusfrukter är tillsatta för att ge en fylligare smak. Absolut Citron har en distinkt smak av citron och lime och en aning sötma.

Idén till Absolut Citron kommer från USA, där det länge varit populärt att dricka vodka ”on the rocks” med en ”twist of lemon” för smaksättning. Absolut Citron med sin unika smak och karaktär, blev genast en succé. Absolut Citron var den första citrusvodkan på den internationella marknaden och idag finns det många smaksatta vodkor.

Namnet, Absolut Citron, avslöjar det svenska ursprunget, liksom smaken. Namnet kan också lätt tolkas på många olika språk.

Den unika karaktären och citrussmaken avspeglas i den frostade flaskan och namnet skrivet i gult.

Absolut Citron kan användas i många olika drinkar, från Martini och longdrinks till cocktails och ”after-dinner”-drinkar, men kan också avnjutas ren.

Absolut Citron på Systembolaget

www.absolut.com

Transform Today

Volymer

Art. Nr 98
Volym 700 ml
Pris 255 kr
System bolaget Hämta PDF

Inspiration

Recept - Dryck

Absolut JAG

Läs mer

Recept - Dryck

Absolut Martini

Om bara några år fyller Martini-drinken 150 år. Under årens lopp har förhållandet mellan sprit och dry vermouth förändrats - från lika delar till 9-1 som det ser ut idag. Från början gjordes drinken med gin men Absolut Vodka tillför en renare smak. Bakom varje flaska Absolut finns en mer än 400-årig tradition. Allt började 1879 när entreprenören och legenden Lars Olsson Smith, även känd som ”Brännvinskungen”, introducerade Absolut Rent Brännvin, föregångaren till dagens Absolut Vodka. Det är han som är avbildad på Absolut flaskans medaljong.

Läs mer

Recept - Dryck

Absolut Raspberri Slush

Läs mer