sv en

Vodka

Absolut Elyx

Absolut Elyx är en hyllning till den långa svenska traditionen av vodkatillverkning och produktionen har skett enligt gamla kunskaper som förts vidare från generation till generation av vodkatillverkare.

 • Doft

  Fyllig med subtila inslag av blommiga och fruktiga toner.

 • Smak

  Frisk och ren med inslag av viss kryddighet.

 • Land

  Sverige

 • Region

  Skåne

 • Alkoholhalt

  42,3 %

Till Absolut Elyx har enbart naturliga ingredienser använts. Hela produktionskedjan, från att vetet planteras till destillering och slutligen att vodkan tappas på flaska, utförs inom 2,5 mil från Åhus i Skåne. Absolut Elyx har tillverkats av vintervete från den familjeägda gården Råbelöf. Vetet från Råbelöf håller högsta kvalitet då det har en perfekt balans mellan stärkelse och protein. Vattnet som används i tillverkningen kommer från en underjordisk källa i Åhus. Att vattnet filtrerats genom kalkgrunden har gjort det ovanligt rent och mjukt med en låg mineralhalt.

Koppardestillering är det naturliga sättet att rena vodkan och att destillatorns kolonner, pumpar och handsmidda pipor är gjorda av koppar gör att den till fullo tar tillvara på kopparens naturligt renande egenskaper.

Absolut Elyx är resultatet av hantverksskicklighet in i minsta detalj och produktionen har skett helt manuellt. Varje parti av Absolut Elyx avsmakas noggrant innan det godkänns och tappas på flaska.

Absolut Elyx finns i Systembolagets Beställningssortiment och kan beställas i butik eller på systembolaget.se samt på www.absolutelyx.se.

www.absolut.com

Handcrafted luxury

Volymer

Art. Nr 84311
Volym 700 ml
Pris 539 kr
System bolaget Hämta PDF

Inspiration

Recept - Dryck

Absolut Raspberri Slush

Absolut Raspberri lanserades 2004 och produceras, precis som alla medlemmar i ABSOLUT VODKA-familjen, i Åhus. Absolut Raspberri är gjord endast av naturliga råvaror. Inget socker är tillsatt.  Absolut Raspberri har en lång och framgångsrik historia inom segmentet smaksatt vodka. Absolut Citron, den första citrussmakande vodkan som gjorde succé, satte trenden och sen dess har många efterföljare dykt upp. Hallon är en populär smak världen över, även inom vodkasegmentet. Absolut Raspberri har en vild, fyllig och intensiv smak av mogna hallon med ett friskt och fruktigt avslut. Här är ett recept på en färgstark vodkadrink som kan serveras på många roliga sätt!

Läs mer

Recept - Dryck

Absolut JAG

Läs mer

Recept - Dryck

Absolut Martini

Läs mer