sv en

Mousserande - Champagne

Perrier Jouët Belle Epoque

Som många bra historier började även Perrier-Jouëts historia med en skir, romantisk start och stor kärlek. Pierre-Nicolais-Marie Perrier förälskar sig i Adèle Jouët, de gifter sig och startar sin champagnefirma Perrier-Jouët. Mellan åren 1840 och 1870 anlade de sina vingårdar på legendarisk mark och distriktets finaste ”crus” – Aÿ, Mailly, Avize och Cramant.

 • Färg

  Färgen är genomskinligt guld med subtila nyanser av grönt och strålande klarhet.

 • Doft

  Doften av akacia och lindblomma med honungstoner kompletterar en fräsch arom av mandel, vit persika och päron, som omfamnas av noter från kanderade citronskal.

 • Smak

  Den balanserade smaken av sötma och syrlighet visar på ett vågat angrepp som sedan har utvecklats till en underbart ihållande friskhet och mineral avslutning.

 • Passar till

  Passar utmärkt som apéritif alternativt till små tilltugg gjorda från havets läckerheter. Perfekt att servera till ostron samt till mogna, krämiga ostar.

 • Land

  Frankrike

 • Region

  Champagne

 • Druva

  50% chardonnay, 45% pinot noir, 5% Pinot Meunier

 • Alkoholhalt

  12.5%

 • Årgång

  2011

Med den nya cuvéen hedrar Hervé Deschamps arvet från husets tidigare sju källarmästare samtidigt som han betonar den unika karaktären av årgång 2011. Den sällsynt varma vintern och tidiga skörden ger champagnen en förförisk och livfull karaktär. Efter fem år i Perrier-Jouëts källare har den här blommiga cuvéen en mjuk, rundad och fräsch smak som tillfredsställer alla sinnen.

Perrier-Jouëts historia är intimt förknippad med en av konstens mest spännande tidsepoker Art Nouveau eller ”La Belle Epoque”. Det syns tydligt på champagnehusets prestigecuveé och flaskan Belle Epoque. Flaskan skapades 1902 av den kände glaskonstnären Emile Gallé och de vita anemonerna på flaskan ger ett tydligt uttryck för det. Sin inspiration hämtade Emile Gallé från den japanska konsten som han var mycket förtjust i. Just Japan är en av de största marknaderna för Perrier-Jouët Belle Epoque. Detta vin är framställt på druvor från 6 exceptionella vingårdar från Grand Cru lägen. Vinet har legat på sin jästfällning i mer än 5 år. 
Dosage, 9 g socker per liter.

Vinmakare är Hervé Deschamps.

 

 

The Champagne of Love since 1811

Volymer

Art. Nr 87914
Volym 750 ml
Pris 1299 kr
System bolaget Hämta PDF