sv en

Vin - Rött

Rocca di Montemassi Sassabruna

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

 • Färg

  Intensiv rubinröd färg

 • Doft

  Kryddig doft av mörka bär, mineral och mogna plommon.

 • Smak

  Medelfyllig och elegant smak med inslag av bigarråer och mörk choklad. Väl integrerade tanniner och en lång mjuk eftersmak.

 • Passar till

  Smakrika rätter av kalv- eller nötkött samt lagrad hårdost. God att dricka nu men kan lagras upp till 5 år.

 • Land

  Italien

 • Region

  Maremma Toscana DOC

 • Druva

  Sangiovese 80%, merlot 10% om syrah 10%

 • Alkoholhalt

  14%

 • Årgång

  2016

Rocca di Montemassis egendom är en "milstolpe" i Maremmas historia. Det är en plats där man kan uppleva återfödelsen av ett lantligt, orört och dynamiskt landskap - en plats som inte kan jämföras med någon annan plats i världen.

Etruskerna var de första att plantera vinrankor i deras mark och banden till jorden och rankorna är fortfarande lika starka. I själva verket har vinstockarna funnits från tiden för romarna till Aldobrandeschi, från Salinbeni till Bichi och från Malaspina till modern tid.

Rocca di Montemassi representerar hjärtat av Maremma och dess folk: det är ett land fullt av kontraster och underverk, där Toscanas sol spelar en viktig roll i mognaden av druvorna, där havsbrisen sötar skörden och där jorden ger näring och värmer åt växternas rötter. Vingården är på 160 ha och här odlar man druvorna sangiovese, cabernet sauvignon, cabernet franc, vermentino, merlot, syrah, petit verdot och viogner. Vinmakaren heter Federico Giovannetti.

Druvorna till Sassabruna är skördade vid full mognad och musten har fått jäsa i vertikala jästankar i 20 dagar vid en temperatur på 28°C. Det ger mycket smak och subtila eleganta toner till vinet. Efter det en malolaktisk jäsning och sedan har vinet fått mogna på stora350-liters franska ekfat under 12 månader. Sedan har vinet ytterligare fått förfinas och vila på flaska i 4 månader.

Rocca di Montemassi Sassabruna finns i Systembolagets Beställningssortiment och kan beställas i butik eller på systembolaget.se

www.casavinicolazonin.it

 

Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar från Piemonte till Sicilien.

Volymer

Art. Nr 75954
Volym 750 ml
Pris 149 kr
System bolaget Hämta PDF