sv en

Vin - Rött

Sasseo Primitivo

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

 • Färg

  Mörk djupröd

 • Doft

  Intensiv och kryddig doft av plommon, körsbär och vanilj

 • Smak

  Djup, rik smak av mörka bär, mogna Victoriaplommon och bigarrå, samt en nyans av torkad frukt och en fin kryddighet.

 • Passar till

  Passar utmärkt till en söndagsmiddag med kött eller vilt eller bara att njuta av som den är. Lagras upp till fem år

 • Land

  Italien

 • Region

  Puglia, Salento IGT

 • Druva

  Primitivo 100%

 • Alkoholhalt

  14.5%

 • Årgång

  2015

Uppdraget för vingården Masseria Altemura är att erbjuda ett nytt perspektiv på viner från vinregionen Apulien. Gårdens historia började redan före Kristus födelse när man byggde tornet Santa Susana. I dag har fastigheten återuppstått och gården och egendomarna återställs till sin ursprungliga glans men på ett mer modernt sätt.

Masseria Altemura är belägen i mitten av Apulien mellan det joniska och adriatiska havet som omger kusterna i regionen. Detta unika geografiska område gör att Masseria Altemura kan dra nytta av det unika kustklimatet och den positiva påverkan från havet. Det ihop med ett intensivt solljus som exponerar druvorna för ljuset ger mycket goda förutsättningar för att odla vindruvor.

Masseria Altemura har utvecklats till en autentisk bild av sin omgivning och drar nytta av de maritima vindarna och den näringsrika röda jorden som är så karakteristisk för Apulien. Vingården är på 150 ha och här odlar man druvorna primitivo, negroamaro, aglianico and fiano. Vinmakare är Antonio Cavallo.

Druvorna till vinet Sasseo skördas när de uppnått en perfekt mognad. Pressas försiktigt och separeras från sina stjälkar. Jäsningsprocessen pågår under 14 dagar i en temperatur på mellan 25-28°C. Vinet får sedan mogna på franska ekfat, s.k. tonneaux (350 liter) i 12 månader och får innan det släpps på marknaden ytterligare vila på flaska.

Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar från Piemonte till Sicilien.

Volymer

Art. Nr 72268
Volym 750 ml
Pris 124 kr
System bolaget Hämta PDF