sv en

Vin - Vitt

Rocca di Montemassi Calasole Vermentino

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion. Rocca di Montemassis egendom är en "milstolpe" i Maremmas historia. Det är en plats där man kan uppleva återfödelsen av ett lantligt, orört och dynamiskt landskap - en plats som inte kan jämföras med någon annan plats i världen.

 • Färg

  Klar, halmgul

 • Doft

  Vita blommor, kryddiga toner och inslag av knappt mogen frukt

 • Smak

  Fruktigt, nyanserat vin med frisk smak, toner av gråpäron, honungsmelon, krusbär, lime, mineral och örter.

 • Passar till

  Vinets trevliga friskhet gör det till ett idealiskt komplement till kräftdjur, räkor och vit fisk

 • Land

  Italien

 • Region

  Maremma Toscana, Maremma Toscana DOC

 • Druva

  Vermentino

 • Alkoholhalt

  12.5%

 • Årgång

  2016

Etruskerna var de första att plantera vinrankor i deras mark och banden till jorden och rankorna är fortfarande lika starka. I själva verket har vinstockarna funnits från tiden för romarna till Aldobrandeschi, från Salinbeni till Bichi och från Malaspina till modern tid.

Rocca di Montemassi representerar hjärtat av Maremma och dess folk: det är ett land fullt av kontraster och underverk, där Toscanas sol spelar en viktig roll i mognaden av druvorna, där havsbrisen sötar skörden och där jorden ger näring och värmer åt växternas rötter. Vingården är på 160 ha och här odlar man druvorna sangiovese, cabernet sauvignon, cabernet franc, vermentino, merlot, syrah, petit verdot och viogner. Vinmakaren heter Federico Giovannetti.

Druvorna till Calasole skördades för hand i början på september. Druvorna pressades försiktigt och jäsningen har skett på rostfria ståltankar vid en låg temperatur på 18-22° C för att bevara maximalt av de subtila smakerna. Vinet har sedan fått ligga sex månader på sin jästfällning för att få sin unika karaktär och elegans innan det buteljeras.

Rocca di Montemassi Calasole Vermentino finns i Systembolagets Beställningssortiment och kan beställas i butik eller på  systembolaget.se

www.roccadimantemassi.it
www.zonin.it

 

Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar från Piemonte till Sicilien.

Volymer

Art. Nr 83176
Volym 750 ml
Pris 102 kr
System bolaget Hämta PDF