sv en

Whisky - Irish Whiskey

Jameson 12yo Special Reserve

John Jameson grundade sitt Bow Street Distillery i Dublin år 1780 med ambitionen att frambringa världens bästa whiskey. John Jameson’s spirit of excellence lever kvar än idag och förklarar varför Jameson är världens mest sålda irländska whiskey.

 • Doft

  Komplexa aromer av rostad ek, kryddor och söt sherry.

 • Smak

  Fyllig, mycket smakrik med toner av pot still. Rik, lång och mild i eftersmaken.

 • Land

  Irland

 • Alkoholhalt

  40 %

John Jameson utformade den unika Jamesonstilen med trippeldestillering och pot still tillverkning – en tradition som fortlever och förvaltas av Jameson's Master Blender, Barry Walsh. Jameson tillverkas idag på Midleton Distillery i staden Midleton, nära Cork, på den irländska sydkusten. Midleton är det enda destilleriet i världen som tillverkar pure pot still whiskey. 1966 förenades Midleton med Jameson och Powers för att bilda Irish Distillers.

Den irländska whiskeyn har en lång tradition. Det är troligt att irländarna började destillera redan under 500 talet. Irländsk whiskey är den enda europeiska whisky som stava med ett ”e”.

Jameson 12 y o Special Reserve innehåller samma goda whiskey som föregångaren, Jameson 1780 med dess exceptionella lenhet och komplexa aromer av rostad ek, kryddor och sherry. Den nya benämningen, Jameson 12 y o, utgör samtidigt en garanti för att whiskeyn är minst 12 år gammal. En stor del av blandningen är dock betydligt äldre än så.

Trippeldestillerad whiskey som lagras i minimum 12 år. En tredjedel av whiskeyn lagras på sherryfat och två tredjedelar lagras på bourbonfat. 75% av whiskeyn är pot still.

Endast Restaurangsortiment.

www.jamesonwhiskey.com

Triple distilled, twice as smooth, one great taste

Volymer

Art. Nr 20463
Volym 700 ml
Hämta PDF

Inspiration

Recept - Dryck

Jameson Ginger

Läs mer

Recept - Dryck

Jameson Ginger & Lime med en twist

Läs mer