sv en

Whisky - Irish Whiskey

Jameson Black Barrel

John Jameson grundade sitt Bow Street Distillery i Dublin år 1780 med ambitionen att frambringa världens bästa whiskey. John Jameson’s spirit of excellence lever kvar än idag och förklarar varför Jameson är världens mest sålda irländska whiskey.

 • Doft

  Komplexa aromer av exotiska frukter som nektariner, aprikos och papaya.

 • Smak

  Traditionella toner av rostad ek, kryddor och vanilj förstärks av krämigt tilltalande inslag av torkade frukter. Lagrad i rostade ekfat för en rik och lyxig smak.

 • Land

  Irland

 • Alkoholhalt

  40 %

John Jameson utformade den unika Jamesonstilen med trippeldestillering och pot still tillverkning – en tradition som fortlever och förvaltas av  Master Blender, Brian Nation. Jameson tillverkas idag på Midleton Distillery i staden Midleton, nära Cork, på den irländska sydkusten. Midleton Distillery är Irlands största destilleri och här finns världens största pot still som rymmer drygt 142000 liter whiskey. Midleton är det enda destilleriet i världen som tillverkar pure pot still whiskey. 1966 förenades Midleton med Jameson och Powers för att bilda Irish Distillers.

Den irländska whiskeyn har en lång tradition. Det är troligt att irländarna började destillera redan under 500 talet. Irländsk whiskey är den enda europeiska whisky som stava med ett ”e”. Medan skottarna som regel destillerar sin whisky två gånger, väljer irländarna vanligen att destillera sin whiskey tre gånger.

År av erfarenhet och kompetens ingår i Jameson Black Barrel. Jameson Black Barrel består av den sällsynta, "sweet grain whiskey" som har blivit trippel destillerad i mindre flaskor som släpps en gång per år.

Resultatet är en extremt rik och lyxig smakupplevelse som kombinerar krydda och exotiska frukter.

Jameson Black Barrel finns i Systembolagets Beställningssortiment, du kan beställa den i din butik eller på Systembolagets hemsida

www.jamesonwhiskey.com

Triple distilled, twice as smooth, one great taste

Volymer

Art. Nr 85222
Volym 700 ml
Pris 379 kr
System bolaget Hämta PDF

Inspiration

Recept - Dryck

Jameson Ginger

Läs mer

Recept - Dryck

Jameson Ginger & Lime med en twist

Läs mer