sv en

Whisky - Bourbon

Four Roses Small Batch Bourbon

Efter den första lanseringen av Single Barrel Bourbon för nio år sedan har premium segmentet av bourbon ökat dramatiskt i Europa. Med Four Roses Small Batch Bourbon fortsätter Four Roses sin strategi att etablera varumärket i segmentet premiumbourbon. Produkterna är speciellt utvalda av Four Roses Master Distiller, Jim Rutledge, som skapat en perfekt symfoni av söta, fruktiga aromer och rika kryddiga smaker.

 • Doft

  Mogen och kryddig med visst inslag av ek och karamell.

 • Smak

  Rund, mogen och välbalanserad med inslag av röda bär. Attsammans med en mjuk och behagligt lång eftersmak.

 • Land

  USA

 • Region

  Kentucky

 • Alkoholhalt

  43 %

Four Roses Small Batch består av fyra av tio tydliga bourbonsmaker som Four Roses gör där varje batch destilleras och mognar varje år var och en för sig. Till de fyra selekterade smakerna använder man sedan speciellt utvalda fat för att kreera sin njutbara och ”sipp-vänliga” bourbon.

Marknaden har stora förväntningar säger Jim Rutledge och deras målsättning är att låta portföljen sakta växa på de europeiska marknaderna.

Med ett vatten naturligt rikt på kalk från Salt River och egna jäststammar så har de perfekta förutsättningar att få fram de fulla smakerna från malten. Four Roses Small Batch Bourbon är speciellt blandad för att ge en unik smak följt av en lång, tilltalande eftersmak.

Four Roses Small Batch Bourbon lagras på ny amerikansk vitek. För att bättre kunna kontrollera de kritiska temperaturskillnaderna under lagringen är Four Roses det enda destilleriet som låter sin bourbon lagras i en-nivå-ställningar. Processen ger en mjuk, tydlig och fyllig smak.

Four Roses Small Batch Bourbon finns i Systembolagets Beställningssortiment och kan beställas i butik eller på systembolaget.se

www.fourroses.us

"Njutning, inspiration och ansvarsfullt drickande"

Volymer

Art. Nr 439
Volym 700 ml
Pris 339 kr
System bolaget Hämta PDF