sv en

Whisky - Scotch Whisky

Ballantine’s Finest

Ballantine’s whisky kan spåras tillbaka till ända till 1827, då en lantbrukarson; George Ballantine startade en liten lanthandel i Edinburgh. Här började han saluföra ett litet utbud av whisky. 1865 överlämnade han rörelsen till sin äldsta son Archibald, medan han själv öppnade en större butik i Glasgow. I denna butik började han koncentrera sitt utbud till vin och sprit samt även catering i mindre skala, bland annat till det Brittiska Kungahuset. Han skapade även en egen blend whisky som han fortlöpande förfinade och utvecklade.

 • Doft

  Torr, kryddig doft med stor komplexitet.

 • Smak

  Elegant och mild med välbalanserad smak. Medelrökig med en diskret sötma. Lång, komplex och välbalanserad.

 • Land

  Skottland

 • Region

  Speyside

 • Alkoholhalt

  40 %

George whisky blev snabbt uppskattad och den andra sonen blev snart involverad för att hjälpa till med den ökande efterfrågan. Inom några år hade de redan börjat exportera Ballantine’s whisky och i dag exporteras miljontals flaskor av George Ballantine’s whisky till över 150 länder. Varje sekund öppnas två nya flaskor någonstans i världen.

Utanför Glasgow blandas ett 52 olika maltwhiskys samman av Master Blender Sandy Hislop. Maltwhiskyn som ingår i Ballantine’s kommer från hela Skottland. Målsättningen för Master Blender Sandy Hislop är att blanda en whisky, som hela tiden håller en hög och jämn kvalitet oberoende av var och när whiskyn njuts. Därför väljs varje whiskyfat ut med största omsorg och noggrannhet.

www.ballantines.com

There is only one way to leave an impression

Volymer

Art. Nr 404
Volym 700 ml
Pris 259 kr
System bolaget Hämta PDF

Inspiration

Recept - Dryck

Ballantine's Daisy

Läs mer

Recept - Dryck

Ballantine's Raspberry Collins

Läs mer