sv en

Whisky - Scotch Whisky

Longmorn 16yo

Longmorn Distillery grundades av John Duff, en av de största personligheterna inom viktoriansk whisky-industri. Redan tidigt fick Longmorn ett gott rykte om att stå för kvalitet och god smak. Longmorn är sedan länge en medlem av Chivas Brothers produktportfölj.

 • Doft

  Något söt och frisk i doften med inslag av kanel och muskot.

 • Smak

  Komplex och fyllig whisky med djup smak av björnbär och eukalyptus med inslag av myntablad.

 • Land

  Skottland

 • Region

  Speyside

 • Alkoholhalt

  48 %

De naturliga ingredienserna som skapar Longmorn 16 yo ger den dess unika Speyside-karaktär - vattnet som kommer från de lokalarna vattenkällorna, veten från Moray och torv från i närheten. Destilleriet drevs från början helt av ett stort vattenhjul och som fortfarande finns kvar, men är dock inte längre i bruk.

Longmorn 16 yo är en extremt komplex malt. När den inte buteljeras som single malt används den av 'blenders' för att förgylla sin blended scotch. Lagras till stor del på 1st fill bourbonfat. Whiskyn är ofiltrerad.

Guldvinnare i Whisky VM 2014 i kategorin Malty style.
– Redan i försnacket varnade jag för den här 16-åringen, utbrister en tagen VM-general, Henrik Aflodal. Longmorn har aldrig varit bättre. Vattnad är smaken evig, kalejdoskopiskt fruktig utan att gömma undan den mäktiga eken uppbackad av inneboende sturig spritbeska. Egentligen är Yoichi en mer fullgången whisky, perfekt balanserad i alla delar med en skygg rökighet som förhöjer de andra smakerna utan att ta plats. Longmorns doft var undflyende men smaken kan inte nå längre, i min bok maxpoäng.


www.chivas.com

Lagras till stor del på 1st fill bourbonfat

Volymer

Art. Nr 561
Volym 700 ml
Pris 679 kr
System bolaget Hämta PDF