sv en

Whisky - Scotch Whisky

The Glenlivet 21yo Archive

The Glenlivet Distillery ligger i Speysideregionen, vid floden Livet, strax innan den flyter ihop med Avon. Fabrikens grundare, George Smith, var den förste som ansökte om tillstånd att destillera år 1824 då nya regler krävde licens för tillverkning.

 • Doft

  Komplex, djup, blommig karaktär med fruktiga toner.

 • Smak

  Fruktig och blommig sötma med mogen karaktär. Komplex, lång, len och kvardröjande.

 • Land

  Skottland

 • Region

  Speyside

 • Alkoholhalt

  43 %

Då hade han sedan länge, i hemlighet, bränt sin whisky hemma på gården, precis som sin far, farfar och de flesta grannar. Den som gick över från olaglig till laglig verksamhet tog en avsevärd risk och betraktades ofta som en svikare av sina före detta hembrännar-kollegor. Därför utrustade sig George med två tunga pistoler, som han bar med sig under många år, för att förhindra eventuella hämndaktioner. När whiskyn Glenlivet blev känd utanför regionen började även andra tillverkare skriva Glenlivet på etiketten, eftersom namnet betraktades som en kvalitetsgaranti. Det gick så långt att destilleriets dåvarande ägare James Smith (son till grundaren George) ansökte om att få namnskydda sitt whiskymärke. Han fick sitt namnskydd och från år 1880 är det bara hans whisky som får kallas The Glenlivet. The Glenlivet är originalet.

Vattnet till The Glenlivet whisky kommer från Josies Well. Vattnet kommer fram i en lång underjordisk källa som inte påverkas särskilt mycket av torv. Lagras i minst 21 år.

En lyxig 21-årig single malt med större djup efter lång lagring på en blandning av bourbon- och sherryfat. Tillverkas i mindre upplagor med mycket noga utvalda fat. I doft och smak finner vi inslag av torkad frukt, krydda som drar åt kanel och ingefära samt en lång och behaglig, något nötig finish. Kallas ”The Mature and Debonair One”.


www.theglenlivet.com

The Glenlivet, the single malt that started it all

Volymer

Art. Nr 10499
Volym 700 ml
Pris 1299 kr
System bolaget Hämta PDF